Pap Tamás

Született: Kaposvár, 1987. január 5.
Foglalkozás: ének-zenetanár, karvezető
Hangszerismeret: zongora, orgona, gitár
Első zenei bemutatkozás: A kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola felvételijén 1993-ban a „Fürge róka lábak” kezdetű dallal.

Emlékezetes koncert:
• Bach: h-moll miséje a Pécsi Egyetemi Kórussal, a Budapesti Vonósokkal és Kamp Salamon tanár úr vezényletével a Zeneakadémián 2009-ben.
• Kodály: Budavári Te Deum a Pécsi Kamarakórussal.

Emlékezetes utazás:
• A Pécsi Református Kollégium Vegyes Karával Kárpátaljára utaztunk. Természetesen útba ejtettük a Vereckei-hágót. A félig kész emlékmű tetején szavaltam el Sajó Sándor: Magyarnak lenni című versét. Csodálatos és felemelő élmény volt!
• Szintén a Reformátusokkal a 2003-as nyáron Baselbe utaztunk.

Kedvenc
Könyv: József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre összes
Film: A rettenthetetlen (Braveheart 1995), Jelek (Signs, 2002)
Zeneszerző: James Horner, James Newton Howard
Énekes, együttes: Ákos, Bobby McFerrin, Tankcsapda, Korál, Karthago…

Hobbi: Filmzenegyűjtés

Zenei tanulmányait 1993-ban kezdte a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában zongora illetve hegedű szakon. Gimnáziumi évei alatt a Pécsi Református Kollégium Vegyes karában énekelt, magánének tanulmányait Hardi Aliz tanárnőnél folytatott. 2005-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Ének-zenetanár, karvezetés szakos hallgatója. Énektanárai Jani Gabriella és Bogárné Kiss Tünde tanárnők voltak. Énekelt a Pécsi Kamarakórusban Tillai Aurél keze alatt és jelenleg is tagja a Pécsi Gospel Kórusnak. Tanulóévei alatt nyaranta rendszeresen részt vett a Pápai Országos Református Kántorképző tanfolyamon, ahol Református Kántori Oklevelet szerzett. Jelenleg a Pécsi Református Kollégium Gimnáziumának ének-zene illetve egyházi ének tanára, valamint a kollégiumi vegyes kar karnagya.